×

לסיור התרשמות במתחם CLE בקיסריה ולמידע נוסף

השאירו את פרטיכם ונציג מטעמם יחזור אליכם בהקדם:

מה ממגנט את חברות הטכנולוגיה, קטנות בינוניות וגדולות, לפארק העסקים החכם של קיסריה?

'סיסקו', 'קיסטון הארט' ו'מזור רובוטיקה' (שנרכשה לאחרונה במסגרת אקזיט הביומד הגדול בהיסטוריה הישראלית – תמורת 1.6 מיליארד ד') הן רק חלק מ-250 החברות שבחרו להתמקם בפארק העסקים והתעשייה של קיסריה. מדוע מנכ"לים וסמנכ"לים של החברות הרציניות והמבטיחות במשק בוחרים במתחם המבוקש שנמצא בין חיפה ות"א? פגשנו את מיכאל כרסנטי, מנכ"ל 'החברה לפיתוח קיסריה' ו'החברה לנכסי קיסריה' מקבוצת קרן אדמונד דה רוטשילד.
(שנה גודל)

בחירת מיקום לחברה או לסטארט-אפ היא אחת ההחלטות הניהוליות המהותיות שבכירים בארגונים וחברות צריכים לקחת. קשת השיקולים רחבה ומאתגרת וכוללת את צרכי רווחת העובד – כמו נגישות גבוהה, ומגיעה עד להיבטים מערכתיים שצופים פני עתיד כמו תרחישים של צמיחה והתרחבות של הארגון.

"אנחנו מאוד מאוד גמישים וקשובים לצרכי כל חברה, קטנה כגדולה, יש בינינו ערוץ תקשורת מאוד פתוח והדדי". כך אומר לנו מיכאל כרסנטי, מנכ"ל 'החברה לפיתוח קיסריה' ו'החברה לנכסי קיסריה' מקבוצת אדמונד קרן דה רוטשילד, שמובילות מהיום הראשון את 'פארק העסקים והתעשייה קיסריה', המתפרש על שטח עצום של 3,500 דונם. "לראיה, יש אצלנו יותר מ-250 חברות וקרוב ל-12,000 עובדים והמספרים רק הולכים וגדלים. אני חושב שחלק נכבד מזה קשור לכושר ההשתנות שלנו, הגמישות המחשבתית והמעשית, והיכולות הלוגיסטיות הרחבות שלנו שמאפשרות שינויים ודינאמיות שלא דומה לפארקים אחרים".

פארק העסקים והתעשייה קיסריה
פארק העסקים והתעשייה קיסריה | צילום: אסף פינצוק

כשכרסנטי מדבר על כושר הגמישות והפרגמטיות של 'החברה לנכסי קיסריה', הלא היא הזרוע היזמית הנדל"נית של 'קרן אדמונד-דה רוטשילד' – הוא יודע טוב מאוד על מה הוא מדבר. פארק העסקים החכם שממוקם במיקום האסטרטגי שבין ת"א לחיפה, בנוי בצורה כזו שהוא ערוך לקלוט אליו גם חברות סטארט-אפ בתחילת דרכן שמורכבות מ-3 או 4 אנשים בלבד וזקוקות לחלל משותף, אבל גם, ובעיקר – חברות היי טק, ביו-טק וביומד עם היקף של עשרות עובדים שזקוקות ל-200 מטרים, אלפי מטרים וזה מגיע עד למבנים שלמים של עשרות אלפי מטרים עבור ענקיות טכנולוגיה כמו סיסקו, ולחברות גדולות מהתעשייה המסורתית והקמעונאות.
"אנחנו חיים בעולם דינאמי עם צרכים שיכולים להשתנות כהרף עין, וכאן זה בדיוק המקום שהפארק שלנו נכנס לתמונה – אם חברה מסוימת צומחת ומתרחבת, על כל המשמעויות של זה, אנחנו יודעים להפיק ולאפשר את זה. לגבש עבורם הצעת מחיר לחלל 'תפור לפי מידה' ובלוחות זמנים מאוד מהירים. אגב, זה גם עובד הפוך – אם חברה פתאום צריכה להצטמצם".

אייל דגן, מהמייסדים של חברת השבבים 'ליבה סמיקונדוקטור' מספר על הרגע שבו החברה גדלה פי 3 לאחר שנרכשה ע"י ענקית הטכנולוגיה העולמית 'סיסקו': "כשהחברה שלנו שילשה את עצמה, לכאורה היינו אמורים להתמודד עם אתגר לא פשוט, על כל המשמעויות הלוגיסטיות שכרוכות בצמיחה כל כך דרמטית" הוא אומר "אבל 'החברה לנכסי קיסריה' הפכה זאת למשימה אפשרית, ובחרנו להישאר כאן. כשנציגים של 'סיסקו' העולמית מגיעים לכאן, הם מודים שמדובר במתקן ברמה אחרת, בסטנדרטים הגבוהים ביותר".

גם עודד בן דב, מנכ"ל Sesame Enable‎‏ שאחראית על פיתוח טלפון חכם לאנשים עם מוגבלות מעיד: "יש פה בנייה בסטנדרט אמריקאי, הכול מרגיש מתקדם יותר".

מיכאל כרסנטי, מנכ
מיכאל כרסנטי, מנכ"ל 'החברה לפיתוח קיסריה' ו'החברה לנכסי קיסריה'

מחקר שפורסם ב'גלובס' חשף כי: "פארק העסקים והתעשייה בקיסריה המציע את החבילה המשתלמת ביותר ומהווה אלטרנטיבה הטובה ביותר עבור חברות היי-טק רבות בשל מיקומו האטרקטיבי, סביבת העבודה הנוחה, שירותי רכבת והסעות, גובה דמי שכירות, דמי הניהול ועלויות החניה".

את הממצאים הללו שפורסמו ב'גלובס', מחזקים גם סקרי שביעות הרצון שמתפרסמים פעם אחר פעם וחושפים אחוזי שביעות רצון גבוהים במיוחד של יותר מ-90% בקרב החברות שמאכלסות את הפארק.

מעבר לשיתוף הפעולה הצמוד והקשר הרציף עם הדיירים בפארק, איך אתה מסביר את ההצלחה ואת האמון הגדול שאתם זוכים לו בכל הפלטפורמות?

"ראשית, אני חושב שאנחנו עושים הכול על מנת שבעלי העסקים והעובדים ירגישו במקום העבודה בדיוק כמו שהם מרגישים בבית. אין הבדל בין האופן שבו אנחנו מתחזקים רחוב בפארק לבין רמת השירות והתחזוקה הגבוהה שאנחנו מעניקים בכל רחוב בישוב קיסריה.

בנוסף הטמענו במנהלת הפארק יישומים טכנולוגיים שהופכים את הפארק לאחד החכמים והמתקדמים בארץ ובעולם. למען האמת, הפארק הוכר באופן רשמי כפארק העסקים החכם הראשון בישראל.
בין היתר רישתנו את הפארק ברשתות של סיבים אופטיים ו-WiFi והבטחנו נפחי תקשורת גבוהים ככל שאפשר. השקנו אפליקציה ייעודית, עמדת טעינת טלפונים סלולריים, ומוקד ביטחון חכם המשקיף על הפארק 24/7 ויודע לזהות כל פעילות חריגה.
הפארק מקדם גם אג'נדה ירוקה – התאורה במקום נשלטת ע"י שעון אסטרונומי ובכך חוסכת עשרות אחוזים מעלויות החשמל, ומערכות המים נשלטות בקריאה מרחוק".

פארק העסקים החכם הראשון בישראל קיסריה
הפארק הוכר באופן רשמי כ"פארק העסקים החכם הראשון בישראל" | צילום: אסף פינצוק

מה עוד?
"לפארק יש נגישות מדהימה לכביש 2, כביש 4 וכביש 6 ובעיקר: אנחנו נמצאים בכיוון ההפוך לפקקים, כך שנסיעה מאזור תל אביב או אזור חיפה אורכת בשעות השיא בסה"כ כ-40 דקות. כמובן שגם החניה כאן היא בשפע ובחינם."

מה לגביי מי שמעדיף להשאיר את הרכב בבית?
"תחנת הרכבת 'קיסריה – פרדס חנה' ממוקמת ממש בתוך הפארק, ונמצאת מרחק 3 דקות הליכה מהמשרדים. עובדים שבוחרים להגיע לפארק ברכבת נהנים גם משאטלים שחוצים את הפארק לאורך כל היום ובחינם".

פותחים את הדלת בפני חברות נוספות

כרסנטי מודה שהפארק נמצא כיום בסטטוס של "תפוסה כמעט מלאה", אבל החדשות הטובות הן שבימים אלו 'החברה לנכסי קיסריה' נמצאת בשלבי בניה מתקדמים של כמעט 80 אלף מ"ר נוספים.
"אני שמח מאוד על תנופת הבניה שאנחנו נמצאים בה וכבר כעת אנחנו מקבלים פניות של חברות שמבקשות להשכיר אצלנו, כשהאכלוס צפוי להתחיל מאפריל 2019".

לקראת סיום, מספר לנו כרסנטי גם על חיי החברה והקהילה העשירים בפארק ומודה שאחת האג'נדות של מנהלת הפארק היא לשמור על קשרים הדוקים ומפרים בין החברות השונות בפארק. "אנחנו מקדמים באופן יזום נטוורקינג בין העובדים והחברות, בין היתר במפגשי שולחנות עגולים למנכ"לים וטורנירים של ספורט לכלל העובדים – כולל קבוצות ריצה.
בסופו של יום, אני סבור שהיתרונות והחבילה האטרקטיבית שמקבלים אצלנו בפארק לא דומה לשום מקום אחר בישראל ויכול להיות שבעולם כולו, ואלו הסיבות שבזכותן – החברות ממשיכות להגיע אלינו, ואלו שמגיעות – לא עוזבות".

אז אם אתם זקוקים למשרדים של 200 מטרים ומעלה להשכרה, מדוע שלא תגיעו לסיור לוקיישן בפארק העסקים החכם של קיסריה ותתרשמו בעצמכם? אתם מוזמנים להשאיר פרטים בטופס הבא:

לסיור לוקיישן פרטי בקמפוס

השאירו פרטיכם ונציג של 'החברה לפיתוח קיסריה' יחזור אליכם

דילוג לתוכן